Rieten dak vervangen

Geschreven door:
Joost Kunst
Datum:
10-02-2022 17:01

Waarom rieten dak vervangen?

Het vervangen van een rieten dak is een belangrijke taak. Je moet op de hoogte zijn van tekenen die erop wijzen dat jouw dak moet worden gerepareerd of vervangen. Of jouw rieten dak nu verslechterd is of je plekken op de nok hebt opgemerkt, deze problemen moeten onmiddellijk worden aangepakt. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over de kosten van deze taak.

Het zal je verbazen dat een rieten dak van 40 jaar oud niet meer te repareren is. De nok kan nog 15 tot 20 jaar meegaan, en een vervanging van dit deel van het dak zal kostbaar zijn. De beste manier om hierop te besparen is door alleen de nok te vervangen. Een goed rieten dak gaat tussen de twintig en dertig jaar mee, maar het kan zijn dat je het vaker moet vervangen. Neem contact op met ons als je meer wilt weten over het vervangen van jouw rieten dak

Als jouw rieten dak te beschadigd is om te redden, kun je overwegen het opnieuw te bedekken. Dit houdt in dat er een nieuwe laag riet over het bestaande riet wordt aangebracht. Opnieuw rietdekken is alleen succesvol als de oorspronkelijke dakconstructie het extra gewicht kan dragen en als de bevestigingen niet zijn versleten. Als het te oud is, moet je het hele rieten dak vervangen.

Er zijn verschillende redenen waarom u uw rieten dak zou moeten laten vervangen. Als het meer dan 8 jaar oud is, kan het aan vervanging toe zijn. Het riet zal loslaten en verslijten en kan ervoor zorgen dat de onderliggende bevestigingen gaan rotten en eraf vallen. De beste manier om deze problemen aan te pakken is een beroep te doen op een professioneel rietdekkersbedrijf zoals rietdekkersbedrijf Joost Kunst. Wij weten hoe we eventuele problemen moeten opsporen en verhelpen, en kunnen u het best mogelijke advies geven

De voordelen van een rieten dak

Het laten installeren van een rieten dak is een ideale oplossing voor mensen die een traditioneel dak willen zonder de kosten en het ongemak van een nieuw dak. Over het algemeen zijn rieten daken een mooie en unieke toevoeging aan een huis, dus waarom zou je niet overwegen er een te laten plaatsen? Er zijn veel voordelen aan het laten plaatsen van een rieten dak, en het proces is relatief eenvoudig. Het hebben van een rieten dakbedekking systeem geïnstalleerd is een fantastische optie voor een traditionele stijl huis.

Een ander voordeel van een rieten dak is het feit dat een rieten dak zorgt voor goede ventilatie zonder condensvorming. Daarnaast is een rieten dak een zeer lichte constructie wat ook zorgt voor een nostalgisch karakter.

Kosten rieten dak vervangen

De kosten voor het laten plaatsen van een rieten dak lopen sterk uiteen. De prijs van dit type dak is afhankelijk van het oppervlak van het dak en de afwerking ervan. Een rieten dak met een nokpan zal waarschijnlijk meer kosten dan een dak zonder nokpan. De nokpan zelf zal echter slechts om de acht tot tien jaar vervangen hoeven te worden. Gelukkig is dit een eenvoudige en goedkope procedure.

Rieten dak vervangen twente

Wij vervangen rieten daken door heel Twente. Oldenzaal, Enschede, Hengelo, Almelo, Vriezenveen of Nijverdal dit zijn een aantal plaatsen waar wij in het verleden als rieten daken hebben mogen vervangen.

Wil jij een offerte op maat van jouw project ontvangen? Vul dan onderstaand het contactformulier in:

No items found.